LES ANTÍPODES
Frontera. Utopia. Pagesia. Comunitat.
Les antípodes és un espai d’intersecció entre l’art, la cultura i el pensament contemporanis amb el paisatge geogràfic i social de l’Empordà, emmarcat dins del triangle que connecta el Canigó amb el Bassegoda i el Cap de Creus. La voluntat de Les antípodes és establir noves relacions entre la ciutat i un territori esquitxat de vinyes i oliverars i marcat per la tramuntana i la frontera, que contribueixin al reconeixement recíproc, l’activitat econòmica sostenible i la creació cultural lliure, oberta i descentralitzada, articulada des de perspectives diverses que facin possible una simbiosi nova i enriquidora.
El món rural té molt a dir sobre els reptes socials i ambientals contemporanis. Les antípodes planteja un espai de trobada per explorar noves formes de relació amb la metròpolis, basades en el respecte i la curiositat, més enllà del mercantilisme i lluny d’idees preconcebudes, estructurades en quatre eixos: frontera, utopia, pagesia i comunitat.
Frontera, l’espai de trànsit i procés de transició on es manifesten les tensions que succeeixen al llindar de la transformació i els llocs entremig on es manifesten noves percepcions, llenguatges i identitats. Utopia, l’aspiració d’un món lliure, just i sostenible, intercultural i multiespècie, simbiòtic i descentralitzat. Pagesia, el vincle productiu entre natura i societat, el treball que dóna substància, produeix aliment i té cura de la terra i dels éssers que l’habiten. Comunitat, la memòria i el significat que fan possible entendre el món d’un mateix i articular-lo amb altres realitats, tant del present com del passat i del futur.
LES ANTÍPODES
Crèdits.
Oriol Caba, coordinació general; Josep Maria Fita. coordinació artística; Gerard Aguiló i Guifré Pelliser, coordinació tècnica; Ivan Casas, públics; Jaume Maimó, hospitalitat; Santi Garcia, web3; Alessandra Giusti i Raquel Rivero, La Tecla Studio, disseny gràfic i comunicació; Jordi Berenguer i Daniel Bardají, Intergrid, aplicacions web; Gràfiques Trayter, producció gràfica; Kommon films, producció audiovisual.
Gràcies a Aixòalpoblenoliagradarà, Brigada municipal d’Agullana, Celler Cooperatiu d’Espolla, Colla de caçadors d’Agullana, Convent de Pontós – Mutte Cultural, Còsmic vinaters, Escola Lluís Marià Vidal d’Agullana, Espelt Viticultors, Institut de La Jonquera, Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya PAAC, Societat La Concòrdia d’Agullana, Xarxa d’Artistes Digitals XAD.
Un agraïment especial a Miquel Aguirre, Xavi Albalate Safont, Pau Albó, Laia Alzueta, Antonitu, Anna Aurich, Lurdes Baserba, Anna Batlle, Josep Batlle, Eduard Bech, Kike Blanco, Gerard Boris, Pere Buxeda, Teresa Buxeda, Rafael Camps, Elena Carmona, Mireia Cardús, Cisco Casado, Monserrat Castelló, Pau Catà, Roser Cufí, Marià de Delàs, Pilar de Delàs, Julio de la Cámara, Maria de la Cámara, David de la Higuera, Anna de Quirós, Laurent Driss, Franc Escaffre, Anna Espelt, Toni Fàbrega, Margarita Fabrellas, Laura Galofré, Arantxa García, Rafa Garcia Prado, Jaume Genís, Antoni Gil, Alba Gómez, Josep Jovell, Inga Knölke, Diana Llobet, Oriol Llongueras, Marisol López, Núria Macau, Montse Mallol, Cuca Martí, Silvia Martínez Peñas, Neus Masferrer, Paula Mauri, Rosa Mesas, César Moheno, Francisco Molina, Jordi Muntalat, Paco, Joana Padilla, Teresa Pagès, Gabriel Paré, Mati Pedret, Dídac Pelliser, Marta Piñol, Jordi Pinyana, Marina Planella, Enric Pujol, Alfons Quera, Maite Rey, Joan Reynal, Núria Rodríguez Ortega, Gerardo Sanz, Carmen Serra, Fede Suaya, Paula Terribas, Maria Tobias, Pol Torrent, Enric Tubert, Barbara Van Hoestenberghe, Maribel Vázquez, Anna Vera, Irma Vila, Montse Vilanova i Pep Vinyes.
BOTIGA
Edicions LA i més.
Ara a la venda: Belvedere, Miquel Duran, 2024. Estampa a una tinta. Planxa: 420 x 420 mm. Paper: Hahnemühle 300 g. – 500 x 650 mm. a quatre barbes. Tirada: 50 exemplars + 5 proves d’estat. Impressió: Miquel Duran, 2024. Inclou certificat d’autenticitat.